こんにちは!出汁と米MUKU Arashiyamaです。
今回は当店自慢の鯛茶漬けについてご紹介します。
当店では、1匹の鯛を丁寧に捌き、皮を残したままバーナーで香ばしく焼き上げます。その後、生姜醤油と胡麻で漬け込んで、鯛の切り身にしっかりと味を染み込ませます。この贅沢な鯛を鯛茶漬けとしてお楽しみいただけます。
また、コーヒーを淹れる感覚で、ご自身で出汁を抽出する体験もできます。ドリッパーとフィルターを使って、出汁をお楽しみください。新鮮な香りが漂うドリップ出汁と、味のしっかり染み込んだ鯛を一緒にお召し上がりいただくと、素材の旨味が相乗効果でさらに美味しくなります。
ぜひ、おいしい出汁を抽出してお楽しみください♪
もしお時間がありましたら、以下のリンクよりお客様のお声をお聞かせください。
1分程度で終わるアンケートですのでご協力お願いいたします。
https://forms.gle/AtQfb2T8c2aZ3hz46
Hello, this is Dashi and Rice MUKU Arashiyama!
This time we would like to introduce you to our specialty, Dashi Chazuke with Sea Bream (sea bream stew) with dripping soup stock. The fish is cut from a single sea bream, the skin is left on, the surface is grilled over a burner to an aromatic flavor, and then cut off into bite-size pieces.
The sea bream fillet is then marinated in ginger soy sauce and sesame seeds, allowing the flavor to soak deep into the meat. The sea bream is then served in a luxurious tai chazuke (sea bream stew). You can also experience extracting dashi by yourself using a dripper and filter, just like making coffee. The freshly made, elegant aroma of the dripping dashi broth and the tasty sea bream will bring out the synergistic effect of the tastes of each ingredient, making the dish even more delicious.
Please enjoy the delicious soup stock extracted.
If you have a few minutes to spare, please click on the link below to let us know what you think.
The survey will only take about a minute and we would appreciate your cooperation.
https://forms.gle/AtQfb2T8c2aZ3hz46